ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το Success Story τους είναι 4.000 αυτοκτονίες και 1,8 εκατ. άνεργοι»

«Το Success Story τους είναι 4.000 αυτοκτονίες και 1,8 εκατ. άνεργοι»

Περιοδεία σε όλη τη χώρα ξεκινά, με πρώτο σταθμό σήμερα την Κορινθία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στη Διώρυγα της Κορίνθου και μίλησε στους παραγωγικούς φορείς του νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στη Διώρυγα, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι τραγική, οι συνθήκες είναι οριακές και οφείλει το Δημόσιο να πάρει μέτρα για μια επιχείρηση που είναι κερδοφόρα. Επισήμανε ότι δεν έχει γίνει καμιά συντήρηση στα μηχανήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας, με κίνδυνο για τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως, αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο της Διώρυγας με σοβαρές συνέπειες στον τουρισμό και την ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι, αντί να βοηθάει την Κόρινθο η τρικομματική κυβέρνηση, την υποβαθμίζει με τη λειτουργία του κέντρου κράτησης μεταναστών και επειδή η αύξηση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο είναι ραγδαία, ζήτησε να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να περιοριστεί στο καθαρά αστυνομικό έργο.

Να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία, να δημιουργηθούν αστυνομικοί σταθμοί όπως παλιά και να μην επιτραπεί σε λαθρομετανάστες να εργαστούν σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που ετοιμάζουν, όπως είπε, να δημιουργήσουν και μάλιστα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι η Θράκη.

Έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι, «ο πρωθυπουργός είπε πως όλη η υφήλιος είναι υπερήφανη για το Success Story του κ. Σαμαρά. Το Success Story έχει οδηγήσει 4.000 Έλληνες σε αυτοκτονία, έχει 1.800.000 ανέργους στην απόγνωση, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο. Το Success Story το βιώνουν μόνο ο κ. Σόιμπλε και οι τραπεζίτες, όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση τρικομματική να εκτελεί τις εντολές τους για την παράδοση της χώρας και των σημαντικών εταιρειών της στους δανειστές».

Ανέφερε ότι ο σκοπός για τον οποίο επιβάλλονται τα χαράτσια είναι να μην μπορεί ο κόσμος να τα πληρώσει και με αυτό τον τρόπο οι τράπεζες να κατασχέσουν την περιουσία των πολιτών κι επισήμανε πως είναι αναγκαία η δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι «ο διχασμός είναι ο κίνδυνος για την Ελλάδα. Τα φαινόμενα νεοναζισμού δεν είναι τυχαία, τα δημιούργησαν. Δεν γίνεται σε μια χώρα όπου υπήρξαν νεκροί στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να υπάρχει σβάστικα. Το δίλημμα δεν είναι ναζισμός ή τρόικα. Υπάρχει η μέση οδός που είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Για τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες και για το αν υπάρχει θέμα για τη χώρα μας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Ερντογάν είναι νεοϊσλαμική κυβέρνηση η οποία θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σ' ένα ισλαμικό κράτος» κι όταν η Τουρκία είπε, θέλει να εξάγει προβλήματα, χτυπάει μειονότητες.

Συμπλήρωσε δε ότι «πρέπει να κάνουμε σαφές στους διεθνείς οργανισμούς να επαγρυπνούν, γιατί κάποιες δυνάμεις στην Τουρκία ίσως θέλουν να επαναφέρουν παλιές πρακτικές κι εμείς να σταματήσουμε να επιτρέπουμε να ακούγονται φωνές που παραβιάζουν την ελληνική ιστορία, όπως αυτή της κας. Ρεπούση, βουλευτού που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά», είπε.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ πρέπει να γίνει άμεσα με νόμο από τη Βουλή και χωρίς γκρίζες ζώνες κι άμεσα να δοθούν συμβόλαια συνεκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου με χώρες οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν αποτρεπτική αμυντική ισχύ, διευκρινίζοντας πως τέτοιες χώρες είναι μόνον οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Τέλος, αναφερόμενος στην Κορινθία σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης του λιμανιού της Κορίνθου, και των υποδομών ώστε να μπορούν οι τουρίστες να έρχονται με τον προαστιακό για να τονωθεί η αγορά της πόλης και του νομού, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης των τοπικών προϊόντων, όπως η περίφημη κορινθιακή σουλτανίνα και τα κρασιά της Νεμέας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδευόμενος από τη βουλευτή Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδου και στελέχη του κόμματός του στον νομό, αυτή την ώρα περιοδεύει στη Νεμέα και το απόγευμα θα επισκεφτεί το Κιάτο και τη δυτική Κορινθία.