ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν κατάργηση του τέλους της ΕΡΤ

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν κατάργηση του τέλους της ΕΡΤ

Τέλος στη σπατάλη και την επιβάρυνση των πολιτών προτείνουν οι Κ. Μητσοτάκης και Χ. Κέλλας

Το άνοιγμα ενός θέματος που αποτελούσε ταμπού τα τελευταία χρόνια για το πολιτικό σύστημα, επιχειρούν με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών, δύο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος για το βουλευτή Β' Αθήνας, Κυριάκο Μητσοτάκη και το βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα, οι οποίοι με ερώτηση τους στο Γιάννη Στουρνάρα ζητούν να μάθουν τις προθέσεις του σχετικά με το εν λόγω τέλος.

Οι δύο πολιτικοί τάσσονται υπέρ της κατάργησης ή της δραστικής μείωσης του φόρου υπέρ της λειτουργίας δημόσιων Μέσων χαρακτηρίζοντας το αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο. Χαρακτηριστικά σημειώνουν: "Ειδικά αυτή την περίοδο, ούτε η ΕΡΤ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με σπάταλο το τρόπο του παρελθόντος, ούτε ο Έλληνας φορολογούμενος να συντηρεί από την τσέπη του αυτή τη σπατάλη". Για το θέμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης, ωστόσο τα βέλη των συνδικαλιστών δεν αποκλείεται να πέσουν για ακόμα μία φορά σε όποιον τολμήσει να αγγίξει την "ιερή αγελάδα". Οι συνθήκες πάντως έχουν ωριμάσει προκειμένου η δημόσια τηλεόραση να ανεξαρτητοποιηθεί, λειτουργώντας όπως τα δημόσια δίκτυα του εξωτερικού, δίχως να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα χρήματα του λαού.