ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση στη Χαλκιδική

Τσίπρας: Επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση στη Χαλκιδική

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και σε όσους δεν τη θέλουν.

«Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους που όπως είπε, «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Όσο για τους εργαζομένους που υπερασπίζονται την επένδυση χρυσού υποστήριξε πως είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι δεν ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας, αναρωτήθηκε πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στον τουρισμό, την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία και άλλες δραστηριότητες, εξαιτίας των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την εξόρυξη χρυσού.