ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Digea πλέον είναι ο μοναδικός δωρεάν πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης!

Η Digea πλέον είναι ο μοναδικός δωρεάν πάροχος ψηφιακής τηλεόρασης!

Χωρίς την ΕΡΤ, η διανομή του ψηφιακού σήματος περνάει πια αποκλειστικά στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας που ανήκει στους καναλάρχες που δεν έχουν άδεια!

Χωρίς άδειες για τα κανάλια τους, αλλά με την αποκλειστική δυνατότητα να μεταδίδουν τηλεοπτικό σήμα. Αυτό κι αν δεν είναι παράλογο. Ο λόγος για τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πλέον υπάρχει μόνο ένας πάροχος και αυτός είναι η Digea. Η Digea A.E. είναι ένα νομικό πρόσωπο που συστήθηκε τον Ιούνιο του 2009 από κοινού από τα κανάλια Alpha, Alter (τότε), Antenna, Makedonia TV, Mega, Σκάι και Star και η οποία "έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.

Μέχρι τότε, στην Ελλάδα υπήρχε μόνο το ψηφιακό σήμα της πλατφόρμας της ΕΡΤ. Πλέον, όποιος θέλει να εκπέμψει ψηφιακά, θα πρέπει να απευθύνεται στην Digea. Yπάρχει, βέβαια, και η επίγεια Nova, αλλά αυτή πρόκειται για συνδρομητικό κανάλι.

Η Digea αυτήν την στιγμή εκπέμπει ψηφιακά από τον Υμηττό και την Αίγινα το τηλεοπτικό πρόγραμμα των 14 περιφερειακών καναλιών της Αττικής: SMILE, ΑΡΤ, ATTICA TV, ΖΟΟΜ, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, ACTION 24 και SBC στις συχνότητες 54 (738 MHz), 63 (810 MHz) και 65 (826 MHz).

Αναλυτικά οι συχνότητες για όλα τα κανάλια: 54 (738 MHz) για τα κανάλια ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON, ΖΟΟΜ. 63 (810 MHz) για τα κανάλια SMILE, MAD TV, MTV GREECE, ACTION 24, SBC, 65 (826 MHz) για τα κανάλια BLUE SKY, CHANNEL 9, KONTRA CHANNEL, ΑΡΤ

Κανάλια όπως το BBC ή η Deutsche Welle που δεν εμφανίζονται πλέον στους δέκτες μας, εκπέμπονταν από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ που βρίσκεται πλέον εκτός λειτουργίας.