ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ρουπακιώτη στα συγκροτήματα συμφερόντων

Επίθεση Ρουπακιώτη στα συγκροτήματα συμφερόντων

Επίθεση κατά μερίδας ΜΜΕ που τον έφερναν μαζί με τον Αντώνη Μανιτάκη να «έχουν ρίξει το καράβι στις ξέρες» και ο ίδιος να «έχει κάνει μια τρύπα στο νερό» εξαπέλυσε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του χαρτοφυλακίου στον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

«Κάποιοι με είχαν οδηγήσει σε κρίση συνείδησης λέγοντας ότι, ο Ρουπακιώτης φταίει για τα πάντα, μου δημιούργησαν ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Κάποιοι είπαν ότι, ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης είναι υπουργοί για γέλια και για κλάματα και αναρωτήθηκα, εγώ που δεν μπορώ να σπρώξω ούτε κουβαρίστρα έριξα το καράβι στη ξέρα; Άρα είχα δύναμη. Και σκέφτηκα έγκριτοι αυτοί που τα λένε όπως ο καθημερινός κελαηδιστής, έγκριτα και αυτά που λένε, άλλωστε εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε συγκροτήματα συμφερόντων ούτε χαλκεία ψευδολογιών. Το εξομολογήθηκα στον Παναγιώτη τον οδηγό μου, γιατί εγώ κυκλοφορώ μόνος μου στους δρόμους χωρίς αστυνομικούς και μου είπε άστο υπουργέ μου το παίρνω πάνω μου εγώ», τόνισε με σκωπτικό ύφος ο κ. Ρουπακιώτης, προκαλώντας γέλιο τους παρευρισκόμενους.

Πάντως ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι τον έφλεγε το ενδιαφέρον να υπάρξει αποτέλεσμα, «προσπάθησα να υπάρξει αποτέλεσμα», είπε και πρόσθεσε ότι «υπήρξαν και πίκρες και εναντιώσεις τις οποίες βάζω στη γωνία και το μέλλον ελπίζω να τις παραγράψει. Εύχομαι το δείγμα γραφής που υπήρξε από την τρικομματική κυβέρνηση να ενδυναμώσει την κουλτούρα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. Άλλωστε όλοι κρίνονται.»

Η τελετή έγινε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με θερμό εναγκαλισμό μεταξύ του απερχόμενου και του νέου υπουργού, Χ. Αθανασίου, τον οποίο χαρακτήρισε «γνώστη του αντικειμένου» και «υπηρέτη της δικαιοσύνης».

Ο νέος υπουργός αναγνώρισε «το έργο του κ. Ρουπακιώτη» και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν διαφορές αλλά αυτές θα αμβλυνθούν γιατί δεν είναι σοβαρές. Το ζήτημα είναι η σύνθεση και αυτό θα κάνουμε. Προσβλέπω σε συνεργασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλες θεσμικές δράσεις», τόνισε.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι έρχεται να διαδεχτεί έναν έντιμο άνθρωπο, εργάτη του δικαίου, το έργο του οποίου του οποίου «ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσω». «Υπάρχουν διαφορές αλλά αυτές θα αμβλυνθούν γιατί δεν είναι σοβαρές. Το ζήτημα είναι η σύνθεση και αυτό θα κάνουμε. Προσβλέπω σε συνεργασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλες θεσμικές δράσεις», τόνισε.