ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει ταχύτητα ο ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για εκλογές

Αλλάζει ταχύτητα ο ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για εκλογές

Προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ήδη έθεσαν σε ισχύ την πολιτική τους αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τις άμεσες προτεραιότητες που τέθηκαν μετά το ζήτημα της ΕΡΤ, το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου αναμένεται να κάνει άνοιγμα στον κόσμο της Κεντροαριστεράς, επιχειρώντας μέσω καλύτερης συνεννόησης να μειωθούν τα φαινόμενα παραφωνιών που εντοπίστηκαν ενδιάμεσα στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η βασική εκτίμηση του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ πως η σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον, εδράζεται σε τέσσερα στοιχεία.

Αρχικά στην αδυναμία της κυβέρνησης να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα λόγω των ενδεχόμενων κοινωνικών αντιδράσεων, στο γεγονός πως έπειτα από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ η πολιτική της νομιμοποίηση έχει εκμηδενιστεί αλλά και στο ενδεχόμενο εμφάνισης διαλυτικών τάσεων τόσο εντός του κυβερνητικού συνασπισμού λόγω των ευθυνών αλλά και της αδυναμίας των βουλευτών να ακολουθήσουν άκριτα τις κυβερνητικές γραμμές.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν διαφοροποιήσεις βουλευτών το επόμενο διάστημα, που θα διαφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τις αστοχίες συγκεκριμένων προσώπων.

Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές πάντως από την Κουμουνδούρου, έπεσαν ήδη, μέσω της ανακοίνωσης για τη δήλωση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για "νέα κυβέρνηση από παλιά υλικά" που δεν έχει μέλλον.