ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η επιλογή του TAP

Ευ. Βενιζέλος: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η επιλογή του TAP

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη, όχι μόνο για την ενεργειακή, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, χαρακτήρισε την επιλογή του αγωγού TAP ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο αγωγός θα λειτουργήσει ως ένας πρόσθετος παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή τονώνει τις ελληνοτουρκικές και ελληνοαλβανικές σχέσεις και αναδεικνύει τον γεωγραφικό και πολιτικό ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ιδίως στα Δυτικά Βαλκάνια.

Πολύ σημαντική, όπως είπε, είναι και η οικονομική διάσταση της κατασκευής του αγωγού, καθώς πέφτουν λεφτά στη χώρα, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια, καθώς παρέχονται νέες πηγές τροφοδοσίας ένας ακόμη δρόμος διέλευσης φυσικού αερίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τέλος την επιλογή του αγωγού «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία». «Οι θυσίες των Ελλήνων είναι πολλές, η κρίση βαθειά, ταλαιπωρούμαστε με έξι χρόνια ύφεσης και τρία χρόνια μέτρων πολύ σκληρών για τον ελληνικό λαό και τώρα αρχίζει να φαίνεται κάτι στον ορίζοντα. Και αυτό το κάτι είναι σημαντικό», κατέληξε.