ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Καμία εμπιστοσύνη στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Καμία εμπιστοσύνη στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Ο λαός χρειάζεται σαν μια γροθιά να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, τις πολιτικές προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών που τον οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του, προσθέτοντας ότι «σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν ακόμη περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους για το τι σημαίνει διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων».

«Για σκληρή διαπραγμάτευση μιλούσε ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, για σκληρή διαπραγμάτευση μιλάει στο συνέδριό του και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη"» προσθέτει. Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην έχει «καμία εμπιστοσύνη στο νέο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τους δορυφόρους τους» όπως και σε «παλιούς και νέους "σωτήρες" που κοροϊδεύουν τον λαό ότι θα τον απαλλάξουν από τη σημερινή βαρβαρότητα και την ίδια στιγμή υποκλίνονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οδήγησαν τον λαό στα μνημόνια διαρκείας και την καταστροφή».

«Ο λαός να μη γίνει κομπάρσος σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν χρησιμοποιούν. Μπορεί να σωθεί, αν με την πάλη του γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αν αποφασίσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.