ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Άκη: Όχι στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ είπαν οι εισαγγελείς

Δίκη Άκη: Όχι στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ είπαν οι εισαγγελείς

«Όχι» στην κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ στη δίκη για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων είπαν σήμερα οι δύο εισαγγελείς της έδρας Γεωργία Αδειλίνη (τακτική) και Π. Παναγιωτόπουλος (αναπληρωτής).

Ωστόσο, Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η υπεράσπιση του επιμένουν στην κλήτευση και αύριο θα δώσουν την τελευταία μάχη τους για να πείσουν το δικαστήριο να καλέσει το ΚΥΣΕΑ.

Στην πρότασή της προς το δικαστήριο η κ. Αδειλίνη υποστήριξε ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν πρέπει να κλητευθούν στη δίκη διότι το δικαστήριο δεν εξετάζει τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αν αυτές ήταν νόμιμες ή όχι, αλλά το αδίκημα της δωροδοκίας, που βαρύνει τους Άκη Τσοχατζόπουλο και ακόμη 18 συγκατηγορούμενους του την υπόθεση.

Ο πρώην Υπουργός, όπως επισήμανε η εισαγγελέας «είπε ότι αυτεπάγγελτα πρέπει να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ να πουν ότι δεν δωροδοκήθηκε. Ακούσαμε το παράδοξο ότι για να έρθουν θέλουν την ομπρέλα του δικαστηρίου. Τι θέλει να υποθέσουμε ότι άνθρωποι που κρατούσαν την τύχη του τόπου στα χέρια τους φοβούνται να έρθουν στο δικαστήριο; Από την αόριστη πάντως, δήλωση πρώην μέλους του ΚΥΣΕΑ δεν νομίζω ότι θα είναι επωφελής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο η κατάθεσή τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν έχει καμία απολύτως άλλη αρμοδιότητα, παρά μόνο να κρίνει την κατηγορία, όπως αυτή υπάγεται με το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος των κατηγορουμένων.