ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξίφη στους νέους ανθυποσμηναγούς από Παπούλια-Αβραμόπουλο

Ξίφη στους νέους ανθυποσμηναγούς από Παπούλια-Αβραμόπουλο

Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυποσμηναγούς επέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 153 νέοι ανθυποσμηναγοί από τους οποίους οι 6 ήταν από την Κύπρο, οι 10 από την Ιορδανία, οι 3 από τη Συρία, οι 4 από τη Λιβύη, 1 από τη Σερβία και ένας 1 από το Καμερούν.

Ανάμεσα στους νεοορκισθέντες ήταν 9 γυναίκες. Μία ιπταμένη, επτά μηχανικοί και μία ελεγκτής αεράμυνας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο ελληνικός λαός την Πολεμική Αεροπορία για το ρόλο που διαδραματίζει.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας, εκπρόσωποι κομμάτων, σύσσωμή η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής τριάδα αεροσκαφών F-4 πέταξε πάνω από το χώρο της εκδήλωσης. Ο αρχηγός της τάξης, ανθυποσμηναγός Ανδρόνικος Πάνου δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία «προθήκη» που περιελάμβανε το ξιφίδιο του Ικάρου, τις επωμίδες των 4 ετών φοίτησης, την πουλάδα των Ικάρων και τον κώδικα τιμής των Ικάρων.