ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινικές διώξεις σε Διώτη και Καπελέρη

Ποινικές διώξεις σε Διώτη και Καπελέρη

Συνεχίζεται η έρευνα για τα συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου με εντολή του νέου Οικονομικού Εισαγγελέα Π. Αθανασίου


Λίγες ώρες πριν αποφασίσει η Oλομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της περιβόητης «Λίστας Λαγκάρντ», οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης παρήγγειλαν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη.

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξωγωγή εγγράφου κατά του Ι. Διώτη και για απιστία κατά του Γ. Καπελέρη.

Αναφορικά με τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποινικά ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Αντίθετα, οι οικονομικοί Εισαγγελείς αρχειοθέτησαν τη δικογραφία, κατά το σκέλος που αφορά στην πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, για την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης.