ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι γκρίνιες των γαλάζιων

Ο Βενιζέλος, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι γκρίνιες των γαλάζιων

Δεν σταματά η προκλητική συμπεριφορά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος προκαλεί αναταράξεις στις ισορροπίες της συγκυβέρνησης

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Γκρίνιες προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης η συμπεριφορά του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και πάλι.

Την ώρα που γίνεται προσπάθεια περιστολής δαπανών κι ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος που προκλήθηκε με τη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους και να παραπονιούνται για την τακτική που τηρεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έναντι του κυβερνητικού εταίρου του, του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Η υπόθεση με τη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών όχι μόνο δυσχεραίνει το κακό κλίμα στα εσωκομματικά της Ν.Δ. αλλά αποκαλύπτει την εμπάθεια που κυριάρχησε όταν ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη σύνθεση και τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης.

Οι βουλευτές παραπονούνται στους συνεργάτες του πρωθυπουργού επειδή αφ' ενός ο κ. Βενιζέλος ανέβασε τους τόνους για μια τροπολογία την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος και τελικά κατάφερε την απόσυρσή της! «Μήπως νοιώθει ότι έχει έλλειμμα προβολής από τα ΜΜΕ και βρήκε αφορμή να επιτίθεται κάθε τόσο στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για να διεκδικεί περισσότερη προβολή ακόμα και από τον πρωθυπουργό;», διερωτήθηκε Θεσσαλός βουλευτής σε πολιτικό πηγαδάκι του Κολωνακίου.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές μετέφεραν σε στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου την ενόχλησή τους για την τακτική του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος προκαλεί.

Τρεις πτήσεις με το πρωθυπουργικό

Ενώ επέλεξε να κάνει επίδειξη ισχύος για τη χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών -ακόμα και με «ανεπίσημες ενημερώσεις» δημοσιογράφων από στενούς συνεργάτες του- επιδόθηκε σε προκλητικότατες ενέργειες που δοκιμάζουν την ανοχή πολλών βουλευτών, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι με το εγχείρημα της συγκυβέρνησης.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. θεώρησαν φυσιολογικό κι ευνόητο να χρησιμοποιήσει ο κ. Βενιζέλος, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επιστροφή στην Αθήνα και η άμεση αναχώρησή του για την Πάλμα της Μαγιόρκας όπου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κ. Γκίντο Βεστερβέλε προσκάλεσε Ευρωπαίους ομολόγους του να ανταλλάξουν ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Η συνάντηση είχε ανεπίσημο χαρακτήρα κι έγινε στην Πάλμα επειδή εκεί διαθέτει σπίτι ο Γερμανός υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και πετάχτηκε μέχρι τις Βρυξέλλες όπου συγκάλεσε σύσκεψη στελεχών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας προκειμένου να προετοιμαστεί για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Όχι άδικα, οι γαλάζιοι βουλευτές γκρινιάζουν διότι δεν είναι δυνατόν από τη μια πλευρά να ζητούνται θυσίες από το λαό ενώ από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να δίνει λαβές για έντονη κριτική με την αυτοκρατορική και πληθωρική ιδιοσυγκρασία του.

Εκτός από τις αιτιάσεις περί αλαζονείας και τα καλαμπούρια για τους «Λουδοβίκους» που θέλουν χρυσά κάρα, οι βουλευτές της Ν.Δ. θυμήθηκαν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες με πλαστά διπλώματα από ιατρικές σχολές της Ρουμανίας, στην αφήγηση των οποίων πολλοί θα χάσουν το χαμόγελό τους...

Διαβάστε επίσης:

Ο Βενιζέλος ήθελε το «Embraer», o Αβραμόπουλος στοχοποιήθηκε