ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος ήθελε το «Embraer», o Αβραμόπουλος στοχοποιήθηκε

Ο Βενιζέλος ήθελε το «Embraer», o Αβραμόπουλος στοχοποιήθηκε

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ως ΥΕΘΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε ζητήσει να χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη και από τους υπουργούς Άμυνας. Όταν το αίτημα έφτασε στη Βουλή και υπήρξαν αντιδράσεις «άδειασε» τον νυν Άμυνας.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προκάλεσε γκρίνια στη Ν.Δ. ενώ εξελίχθηκε σε αγκάθι μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, με το ΠΑΣΟΚ να κρατά σκληρή στάση και εντέλει να πετυχαίνει την απόσυρσή της.

Το ΠΑΣΟΚ ανήγαγε το την εν λόγω τροπολογία σε μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα, επιδιώκοντας μέσω αυτής να πλήξει τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σύμφωνα όμως με κυριακάτική εφημερίδα, εμπνευστής αυτής της τροπολογίας δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, υπό την ιδιότητά του ως ΥΕΘΑ ο κ. Βενιζέλος ενημέρωνε στις 5 Μαΐου τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σωτήρη Λύτρα ότι είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να τροποποιήσει την παρ. 17 της 5-1/2008 πάγιας διαταγής «περί διαθέσεως ιπτάμενων και μη στρατιωτικών αναγκών ειρηνικής περιόδου» προκειμένου να μετακινείται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δηλαδή με βάση την τότε ιδιότητά του ο ίδιος!

Στο στόχαστρο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ, μέσω διαρροών, βρέθηκε το πρόσωπο του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλου. Το μέτωπο άλλωστε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είχε ήδη δημιουργηθεί πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διεκδίκησε και έλαβε το υπουργείο Εξωτερικών και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, αλλά έθεσε ταυτόχρονα βέτο να μην υπάρξει άλλος αντιπρόεδρος , γεγονός που οδήγησε τον κ. Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.