ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας είναι υπερασπιστής του Μπομπ Σφουγγαράκη

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας είναι υπερασπιστής του Μπομπ Σφουγγαράκη

Στα άκρα η αντιπαράθεση που άνοιξε μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Τηλεόραση.

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τη Δημόσια Τηλεόραση και αντίστοιχες φορές έχουν ανέβει οι τόνοι, όμως η αντιπαράθεση που άνοιξε μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και ξεπερνά κάθε φαντασία.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, σε μία αποστροφή της οποίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «…Εκπέμψατε παρανόμως και από ιδιωτικό στούντιο ένα πειρατικό σήμα, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, με αισθητική που παραπέμπει στα κανάλια της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του 1970 και στα κινούμενα σχέδια του Μπόλεκ και Λόλεκ».

Προφανώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε φανταζόταν πως η αναφορά του αυτή στα γνωστά καρτούν Μπόλεκ και Λόλεκ θα άνοιγε νέο μέτωπο με το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο του απάντησε μέσω της ιστοσελίδας του 902 σε μία τοποθέτηση που μάλλον έγινε για να προκαλέσει χιούμορ... Δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ύφος αλλά και το περιεχόμενο, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: "τον Μπόλεκ και Λόλεκ τι τον πιάνεις στο στόμα σου; Δεν σου κόβει; Και καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Γιατί θα ‘πρεπε να ξέρεις, και αν δεν το ξέρεις να το μάθεις, ότι τα πολωνικής καταγωγής σκανταλιάρικα αγοράκια, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, είναι από τα καλύτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών".

Το καλύτερο βέβαια, ο συντάκτης του κειμένου το κρατούσε για το τέλος, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων. Αυτό που θα κάνει επικλήσεις σε κινούμενα σχέδια. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα ερωτώντας τον αν αντί για τους Μπόλεκ και Λόλεκ προτιμά - τον υποταγμένο στο αφεντικό του - Μπομπ Σφουγγαράκη, σημειώνοντας: "μήπως ο κ. Τσίπρας προτιμάει τις σημερινές σαβούρες της σύγχρονης καπιταλιστικής βιομηχανίας κινούμενων σχεδίων που προβάλλουν τον ανταγωνισμό, τη βία, το «ο θάνατός σου η ζωή μου»; Μήπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης, που υποκλίνεται στο αφεντικό του τον κ. Καβούρη που τον καταπιέζει και εκμεταλλεύεται, είναι το πρότυπό του;"

Αν μη τι άλλο, πολιτική αντιπαράθεση που φέρνει στο μυαλό... γέλιο.