ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ:Αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους

ΚΚΕ:Αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους

«Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας - Ιταλίας συμφωνούν: Η έξοδος από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου– με ή χωρίς μνημόνιο - περνάει μέσα από το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνάντηση Σαμαρά-Λέτα.

«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προσελκύσουν και Ιταλούς επενδυτές, δεν πρόκειται να δώσουν δουλειά στο 1,5 εκ. των ανέργων, που θα γίνουν περισσότεροι γιατί θα προστεθούν και οι χιλιάδες απολυμένοι του δημοσίου.

Οι κοινές προτεραιότητες της Ελληνικής και Ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ, θα αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών και ιταλικών μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτά τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, που – εκτός των άλλων - θα εμπλέξει τους λαούς των δύο γειτονικών χωρών στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την ενέργεια και τους αγωγούς.

Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους».

Ροή Ειδήσεων