ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έκαψε» τον Άκη η λογίστριά του

«Έκαψε» τον Άκη η λογίστριά του

O Άκης Τσοχατζόπουλος είναι το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω απο την αγορά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου είπε στην απολογία της η λογίστρια του πρώην Υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


"Ο Ν. Ζήγρας το 2004 πια μου είπε οτι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Υπουργού. Και απο τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου,τα χοντρά. Έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη", είπε η κ. Λαμπροπούλου.

Πριν από αυτό δεν είχε υποπέσει κάτι αντίστοιχο στην αντίληψη της καθώς είχε μόνο ενασχόληση με φορολογικά θέματα.

Πρόεδρος (Χρ.Κατσιανης): Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρονο. Τι σας απέτρεψε; Κατηγορούμενη: Το δέος που είχα γι αυτό τον άνθρωπο που ηταν παντοδύναμος, Εξάλλου και εγώ συνεχισα το παράνομο. Σύστημα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη.

Όπως είπε η κύρια Λαμπρόπουλου την πρώτη φορά που σε ανύποπτο χρονο είχε κάνει νύξη στον κύριο Τσοχατζοπουλο εκείνος ήταν τόσο αρνητικός, που "πήγα να φύγω απο τον 5ο όροφο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας".

Οι πρώτες υποψίες για τη σχέση Τσοχατζοπούλου με τα επιδικα ακίνητα της είχαν δημιουργηθεί απο κάποιες πεταχτες κουβέντες του Νίκου Ζηγρα. Η γνωριμία της κατηγορουμενης,χρονολογείται με τον Ζηγρα και τον Τσοχατζόπουλο απο το 1978 καθώς και εκείνη είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε μάλιστα χρονική περίοδο που είχε πελάτες 11 Υπουργούς και 50-60 δημοσιογράφους. Σε καμια περιπτωση παντως ακομα ,οπως ισχυριστηκε, ακομα και αν πηγαινε το μυαλο της οτι ηταν πισω απο τις εξωχωριες εταιρειες ο Τσοχατζόπουλος δεν περνούσε η ιδέα ότι ήταν τα λεφτή αυτή από παράνομη προέλευση.