ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Για κάθε απόλυση θα γίνει και μία πρόσληψη

Μητσοτάκης: Για κάθε απόλυση θα γίνει και μία πρόσληψη

Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό και έχουμε πια θέσει σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πως θα υλοποιήσουμε τον κεντρικό στόχο της χώρας που είναι να έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους συνολικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είμαι αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί», εκτίμησε ο υπουργός μιλώντας στο Mega.

«Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς οπότε απομένει ένα νούμερο γύρω στις 6.000 για να φθάσουμε στον τελικό στόχο των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που αποτελούν και το πρώτο μέρος αν θέλετε του μνημονιακού στόχου που έχουμε συμφωνήσει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ανταπόκρισης από τα υπουργεία».

«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν. Γνωρίζετε καλά ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000 κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχαν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τα κριτήρια τόνισε ότι μοριοδοτούνται τα προσόντα και ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο, σημειώνοντας ότι η μελέτη που έγινε για το θέμα έγινε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, ώστε να εξασφαλιστεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος.

Διευκρίνισε ότι η μοριοδότηση δεν αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά εκείνους που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

O κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη.