ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΕ: Η ΕΣΗΕΑ χύνει «αντικομμουνιστικό δηλητήριο»

ΠΑΜΕ: Η ΕΣΗΕΑ χύνει «αντικομμουνιστικό δηλητήριο»

Στις επικρίσεις της Ένωσης Συντακτών για την πώληση του 902 απαντά η ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου του ΠΑΜΕ.

«Η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε μια ανακοίνωση λίβελο για την πώληση του 902, ενάντια στο ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, παρ’ ότι το ΚΚΕ με ολοκληρωμένο τρόπο ανακοίνωσε τους λόγους που το αναγκάζουν να στερηθεί ένα ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του 902 κατακευραυνώνει το ΚΚΕ για τις πρακτικές που ακολουθεί ως προς την απόλυση των εργαζομένων του και το σχέδιο που επξεργάστηκε προκειμένου οι απολύσεις να γίνουν με «νόμιμο» τρόπο.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους, καθώς και την παραπομπή των πάντων στην «θεόσταλτη» επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου του ΠΑΜΕ συνεχίζει στην ανακοίνωσή της:

«Η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ βρήκε το ηθικό ανάστημα να μιλήσει για το ηθικό κύρος του ΚΚΕ που πλήττετε με την απόφαση αυτή. Έφτασε δε, στο σημείο τσουβαλιάζοντας το κόμμα της εργατικής τάξης με τους καπιταλιστές που κλείνουν τις επιχειρήσεις και τις μεταφέρουν όπου έχει περισσότερο κέρδος, λέγοντας ότι «όλοι ίδιοι είναι». Κρίνοντας εξ' ιδίων τα αλλότρια. Αυτή η ηγεσία που υποκλίνεται στα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα των καπιταλιστών υπηρετώντας τα κέρδη τους από όποια θέση βρεθεί, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής. Τώρα νομίζει πως άρπαξε την ευκαιρία για να χύσει το αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων στο τύπο.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο και όχι μόνο σας γνωρίζουν καλά. Νομίζετε, ότι με τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνεται για τους εργαζόμενους του 902 θα γίνεται πιστευτοί, θα τους παραπλανήσετε και θα τους στρέψετε ενάντια στο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Θα τους εγκλωβίσετε στην άλλη διαχείριση που εσείς ως ηγεσία πρωτοστατείτε.

Οι εργαζόμενοι στο κλάδο του τύπου και του χαρτιού και γενικότερα οι εργαζόμενοι μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα έχουν βγάλει πείρα και γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαν δίπλα τους, τον 902 που πρόβαλε ολοκληρωμένα τα αιτήματά τους. Τους αγώνες τους για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντά τους. Αυτό γίνονταν, γιατί ο 902 ήταν ΜΜΕ του ΚΚΕ. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει. Το μεγάλο κενό που αφήνει η πώληση του 902 για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, το ταξικό κίνημα στο τύπο και το χαρτί αλλά και γενικότερα, θα πάρει πρόσθετα μέτρα να το καλύψει. Η συκοφαντία και η λασπολογία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού νέου και παλιού, που η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ υπηρετεί, δεν θα περάσει».

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει χαμπάρι και σύντομα θα σας δώσουν την απάντηση που χρειάζεστε».