ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμμα Αλβανοτσάμηδων: Να δράσει η αστυνομία κατά της Χρυσής Αυγής

Κόμμα Αλβανοτσάμηδων: Να δράσει η αστυνομία κατά της Χρυσής Αυγής

Το Κόμμα για τη Δικαιοσύνη, Ένταξη και Ενότητα – PDIU, αντέδρασε με ανακοίνωση για την παρουσία μελών της «Χρυσής Αυγής», στη Χιμάρα, αποκαλώντας τους «δειλούς», «τσαρλατάνους» που έπρεπε να τους σταματήσει η αστυνομία η οποία δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή ενώπιον της φασιστικής οργάνωσης που έχει εδαφικές διεκδικήσεις από τη χώρα μας, παραβιάζοντας τον ιερό χώρο του νεκροταφείου!, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να τηρούν μια παλαιότερη απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών και να δηλώσουν τον επικεφαλής του κινήματος αυτού «persona non grata». Η οργάνωση αυτή πρέπει να σταματήσει να ενεργεί στο αλβανικό έδαφος. Το αλβανικό κράτος να συνεχίσει να λειτουργεί δυναμικά και αυτήν την περίοδο που επίκειται αλλαγή στην κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Το κίνημα αυτό καθοδηγούμενο από τσαρλατάνους, εμπόρους σημαιών και τραμπούκους φέρεται να προσπαθεί να εκφράσει τον εθνικισμό του στη Χιμάρα μας, ένα σημαντικό αστικό κέντρο που αποδεικνύει τη συνέχεια του αλβανικού έθνους σε κάθε περίοδο» σημειώνει το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων.

Και το δημοσίευμα του ΙΝΑ κλείνει:

«Ακτιβιστές της «Χρυσής Αυγής» χθες στη Χιμάρα προέβησαν σε εθνικές εκκλήσεις για την απελευθέρωση της Χιμάρας».