ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς σε τελετή για τον ήρωα της Πύλου Βέλιο Καραβία

Ο Σαμαράς σε τελετή για τον ήρωα της Πύλου Βέλιο Καραβία

Σε μια σεμνή τελετή προς τιμήν του ήρωα, Βέλιου Καραβία, βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο εκλιπών ήρωας τιμήθηκε την Παρασκευή από τον δήμο Πύλου – Νέστορος, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο "Το Ναυαρίνο" και τον στενό του φίλο, Αντώνη Σαμαρά.

Την αναμνηστική στήλη στο λιμάνι της Πύλου, προς τιμήν του Βελισσάριου Καραβία, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών τον Ιανουάριο του 2009, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστη η οικογένεια του Βέλιου, η γυναίκα του Μαρία Κρεκούκια και οι κόρες του Ειρήνη, Λαμπρινή και Διονυσία.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που πριν από 33 χρόνια, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο "Irenes Serenate".

"Τον ευγνωμονώ όχι μόνο γιατί αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά και γιατί έστησε ένα σύμβολο στην Πύλο, αλλά και γιατί ήταν ο πρώτος μου φίλος που τον αγάπησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πατέρας μου Κώστας Σαμαράς και ο γιος μου Κώστας Σαμαράς", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι "ήταν γνήσιος και αυθεντικός 100%" κι επεσήμανε ότι "αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά, να μπαίνουν στη φωτιά όταν πρέπει".