ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Μητρόπουλος: Να τους ανατρέψουμε με κοινό αγώνα

Αλ. Μητρόπουλος: Να τους ανατρέψουμε με κοινό αγώνα

Κάλεσμα σε «δημοκρατικούς, μαζικούς και ενωτικούς αγώνες» με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης απευθύνει ο βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλος.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος προβλέπει ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση «ο ακρωτηριασμός του κράτους, η διάλυση των νοσοκομείων, η κατάργηση των κοινωνικών υποδομών, η φορολογική τρομοκρατία, η βίαιη αρπαγή μισθών και συντάξεων».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας υποστηρίζει ότι η απελευθέρωσή τους «είναι ήδη ειλημμένη απόφαση και θα αποτελειώσει χιλιάδες νοικοκυριά», ενώ για την διαθεσιμότητα – κινητικότητα σημειώνει ότι «μέχρι τα τέλη του χρόνου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στο δρόμο πένητες και ανήμποροι».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, πρόκειται για «μνημονιακές δεσμεύσεις του παραδομένου στην τρόικα υπηρετικού προσωπικού τις οποίες έχει ορκιστεί πάση θυσία να εφαρμόσει».

Ειδικά για τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα σημειώνει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περήφανοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι, παρά τον άδικο διασυρμό και τις επιθέσεις που υφίστανται, δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν από την τροϊακή κυβέρνηση που λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλά τον πλούτο της, εξαθλιώνει του πολίτες στερώντας κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά».

Όπως υπογραμμίζει, «οι ΚΥΑ που θα εκδοθούν σήμερα και τις επόμενες μέρες για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, κ. Αλέξη Τσίπρα. Στόχος της τροϊκανής κυβέρνησης και των δανειστών – εντολέων της είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και η παράδοση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης απευθείας στους δανειστές και ιδιώτες».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητρόπουλος τονίζει πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, στους ΟΤΑ στις ΔΕΚΟ, στον βαριά μνημομιόπληκτο ιδιωτικό τομέα, οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούν σε τίποτε να ελπίζουν από την τρόικα και την πειθήνια αυτή κυβέρνηση».

Καλεί λοιπόν σε έναν κοινό αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. «Πρέπει άμεσα να τους σταματήσουμε. Με δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες, μαζικούς και ενωτικούς, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, τους περήφανους πολίτες της, τη θαυμαστή νέα γενιά που της έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική», καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

Ρoή Ειδήσεων