ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σμπώκος: Είμαι ο εύκολος στόχος

Σμπώκος: Είμαι ο εύκολος στόχος

Σε γραμμή πλήρους άρνησης κινήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος κατά τη δεύτερη μέρα της απολογίας του.

Ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών αρνήθηκε ότι είναι αυτός το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα χειρόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην Υπουργού.

Πρόεδρος: Θέλω να βοηθήσετε τη δικαιοσύνη δίνοντας επαρκείς εξηγήσεις γι αυτά που σας αποδίδονται γιατί αν δεν δώσετε σημαίνει οτι υπάρχει πέπλο συγκάλυψης.

Γ. Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με καμία από αυτές τις εταιρείες.

Πρόεδρος: Υπάρχουν και τα χειρόγραφα σημειώματα. Απευθύνονται ονομαστικά σε σας. Είχατε αλλού είδους συναλλαγές; Δεν υπάρχει εξήγηση. Να ζητάω δηλαδή εγώ χρήματα από κάποιον και ξαφνικά να λέω δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Μήπως εσείς έχετε καλύτερη μνήμη;

Σμπώκος: Δεν είμαι αποδέκτης κανενός από αυτά.

Τσοχατζόπουλος: Σας ακούω τόση ώρα. Σας εξήγησα ότι είναι προσωπικά έγγραφα γραμμένα σε τέσσερις τοίχους. Δεν πήγε πουθενά. Επιμένετε να τα παίρνετε τοις μετρητοίς.

Σμπωκος: Και εγώ για αυτά τα σημειώματα που μου κατέστρεψαν τη ζωή τα έμαθα από τις εφημερίδες. Αυτο το πρόσωπο που αναφέρει δεν είμαι εγώ. Είμαι ο εύκολος στόχος.

Προεδρος: Υπερασπιζόμενος τον εαυτό σας υπερασπίζετε το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πειστικό για να βγάλουμε και εμείς την απόφαση. Υπάρχει ένα νέφος. Εσείς είστε οι άμεσοι υπεύθυνοι από εσάς περιμένουμε απαντησεις. Δεν σας τρομοκρατώ. Εκφράζω την αγωνία του δικαστηρίου. Όλοι ζητάτε μια δίκαιη δίκη . Πρέπει όμως κάποιοι να έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σμπωκος : Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, δεν έχω καμία εξήγηση. Από το 2010 οι σχέσεις μας με τον Τσοχατζοπουλο είχαν διαρραγεί απο πράγματα ακατανοητα. Εκοψα κάθε επικοινωνία γιατί δεν ήθελα να λειτουργήσει το Κρητικό μου.