ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει «φωτιά» το μέτωπο της Παιδείας

Παίρνει «φωτιά» το μέτωπο της Παιδείας

-Σκληρή μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποιήσεις

-Η αντεπίθεση της Κουμουνδούρου και η στρατηγική του Μαξίμου

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το ζήτημα της Παιδείας.

Οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ ήταν η αφορμή που άναψε το φυτίλι, με το Μαξίμου να εκτιμά ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι υποκινούμενες από την Κουμουνδούρου.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών, τουλάχιστον αρχικά, σκοπεύει ωστόσο να ξεκινήσει ένα επικοινωνιακό ντεμεράζ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αναμένεται να κατηγορήσει για υποκίνηση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα θα επιχειρήσει επίθεση κατά των συνδικάτων τα οποία επίσης θα κατηγορήσει ότι ελέγχονται από τον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου, ενώ θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει ορισμένα από τα αιτήματά τους ώστε να διασπάσει τη συνοχή στο εσωτερικό τους.

Το Μαξίμου ποντάρει πολλά στο λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό γνωρίζοντας ότι ο ευαίσθητος για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που είναι γονείς, τομέας της παιδείας μπορεί να προσφέρει μια επικοινωνιακή αλλά και επί της ουσίας νίκη απέναντι στην αντιπολίτευση.

Χθες ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, έδωσε πολιτική χροιά στις απεργίες των εκπαιδευτικών και κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση». Παράλληλα διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να λειτουργήσουν κανονικά το σχολεία, πετώντας το μπαλάκι στην ΟΛΜΕ.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου επιλέγει την ολόπλευρη στήριξη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης δεν επιτρέπει πολιτικά παιχνίδια.

«Τα προβλήματα κα η κυβέρνηση που τα οξύνει υποκινούν τις απεργίες» είναι η απάντηση της Κουμουνδούρου σε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκεί τη συγκρότηση ρεύματος μέσω των απεργιών, προκρίνοντας τις απεργίες διαρκείας.

Ο χώρος της Παιδείας μοιάζει με κινούμενη άμμο για την κυβέρνηση καθώς οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, επεκτάθηκαν στους εκπαιδευτικούς ενώ δεν αποκλείεται να βγουν στους δρόμους μαθητές και φοιτητές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε το Μαξίμου θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση καθώς μαθητές και φοιτητές δύσκολα «μαζεύονται»… Σε μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα και όλα πλέον τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν σήμερα τα σχολεία

Υφυπ. Παιδείας: Η ΟΛΜΕ κρατάει τα σχολεία κλειστά

«Πράσινο φως» από τις ΕΛΜΕ για απεργία των καθηγητών

Η σχολική χρονιά ξεκινά με απεργίες

Βενιζέλος: Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε να τσακίσουν τη γενιά μας