ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφυπ. Παιδείας: Η ΟΛΜΕ κρατάει τα σχολεία κλειστά

Υφυπ. Παιδείας: Η ΟΛΜΕ κρατάει τα σχολεία κλειστά

«Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, και το κάνουμε, για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Από εκεί και πέρα ρωτήστε την ΟΛΜΕ τι σκοπεύει να κάνει για να κρατήσει τα σχολεία ..κλειστά. Εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι καθηγητές, ο Συμεών Κεδίκογλου τονίζει ότι «την επιστράτευση δεν τη σκεφτόμαστε, το έχουμε πει ξεκάθαρα. Αυτό που πρέπει να κάνει το υπουργείο είναι να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές, τα βιβλία να είναι στη θέση τους και το ίδιο πρέπει να κάνουν οι καθηγητές, να είναι στη θέση τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται από την ελληνική κοινωνία. Όταν όλοι οι μαθητές στην Ευρώπη τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες προς το μέλλον, το να κρατάμε εμείς τα δικά μας σχολεία κλειστά είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό».

Ο υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι «το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο δεν αφανίζει μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος, αλλά αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση». Αποδίδει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο σε «πολιτικές σκοπιμότητες και κάποια μικρο-συνδικαλιστικά συμφέροντα, που πάντα φρενάρουν οποιαδήποτε αλλαγή ή βάζουν φραγμούς σε οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό της δημόσιες ζωής».

Ο Συμεών Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι υπάρχει μια πολιτική χροιά πίσω από τις απεργίες των καθηγητών. «Κάποιες δυνάμεις και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο επενδύει στην ένταση, στην οξύτητα και την πόλωση. Μιλάνε με όρους παρελθόντος, αλλά η ελληνική κοινωνία τα έχει βαρεθεί όλα αυτά και τους έχει γυρίσει την πλάτη» εκτιμά ο κ. Κεδίκογλου.