ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστασία φοβάται ο Σαμαράς!

Αποστασία φοβάται ο Σαμαράς!

Ανησυχεί απ’ τον πόλεμο των νταβατζήδων…

Δεν ήταν καθόλου τυχαία τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, όταν επεσήμανε ότι τυχόν καταψήφιση κάποιου σημαντικού νομοσχεδίου που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές τη χώρα δεν θα ήταν απλώς ένα πολιτικό ατύχημα, αλλά πράξη ψυχρά μελετημένη.

Υπονόησε με αυτή του την αναφορά, ότι μια «εξέγερση» στη Βουλή θα σημαίνει ότι εντάσσεται σε επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο πρωθυπουργός τα εννοεί αυτά που είπε.

Όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης του, το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδων «νταβατζήδων» και διαπλεκομένων, ένα πόλεμο που σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνει τη μορφή αλληλοεξόντωσης και οφείλεται σε επιχειρηματικά παιχνίδια και στις αλλαγές συσχετισμών και ισορροπιών, μάλλον στις ανατροπές, που έχουν προκαλέσει και η οικονομική κρίση και η μείωση της «πίτας» που θέλουν να μοιραστούν.

Ειδικά τους ανησυχεί ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο χώρο των ΜΜΕ, με βαρόνους των μίντια να χτυπούν ο ένας τον άλλο, ενώ οι ανατροπές στο χώρο προξενούν νέα επεισόδια.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν αποκλείει «παράπλευρες απώλειες», δηλαδή την εξέλιξη μιας επιχείρησης αποσταθεροποίησης.

Μάλιστα ο εν λόγω συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά παρομοίασε την εν εξελίξει κατάσταση με την επίθεση που δέχτηκε απ’ το σύστημα των νταβατζήδων ο Κ. Καραμανλής μέσω της υπόθεσης Βατοπεδίου, απ’ την οποία βγήκε βαριά τραυματισμένος και ουδέποτε ανέκαμψε!

Όταν τον ρωτήσαμε, αν σε αυτό το κλίμα εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει και προσπάθεια αποστασίας, μας απάντησε:

- Μα αυτό εννοούμε όταν λέμε για επιχείρηση αποσταθεροποίησης!

Και μας επεσήμανε ότι κάποιες «κινήσεις» αποστασιοποίησης του τελευταίου διαστήματος και μάλιστα και με τη συμμετοχή ιστορικών στελεχών, τις παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή…

Διαβάστε επίσης:

Το αδιέξοδο του κ. Σαμαρά

Αριθμοί και άνθρωποι

Μυστική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για πρόωρες εκλογές

«Κύριε Σαμαρά ο πατέρας μου αυτοκτόνησε, για ποιο πλεόνασμα μιλάτε;»