ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα της διεθνούς συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα της διεθνούς συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Διεθνούς Συνδιάσκεψης νέων με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ και θέμα «Κοινές Προκλήσεις των Νέων της Νοτίου Ευρώπης και της Μεσογείου».

Στη Συνδιάσκεψη, συμμετείχαν 10 αντιπροσωπείες από 9 χώρες της Νοτίου Ευρώπης και της Μεσογείου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει σήμερα η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους νέους ανθρώπους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της απασχόλησης των νέων:

«Τώρα, ήρθε η ώρα εμείς, οι Κεντροδεξιές Νεολαίες των χωρών του Νότου, να αναλάβουμε πρωτοβουλία για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση των χωρών μας. Να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο επιλέξαμε τον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Έναν χώρο-σύμβολο της Έρευνας και της ανάπτυξης, με καθημερινή συνεισφορά στην ενσωμάτωση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στην αγορά εργασίας. Παραγωγική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς. Και νέα γενιά σημαίνει καινοτόμες ιδέες και όρεξη για δουλειά και κοινωνική προσφορά».

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης υπεγράφη κοινή Διακήρυξη μεταξύ των Οργανώσεων, για ανάληψη δράσεων από κοινού, ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση στους νέους της Νοτίου Ευρώπης και της Μεσογείου. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συνεχιστούν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με διεξαγωγή συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης.

Διαβάστε επίσης:

Α. Σαμαράς στην ΟΝΝΕΔ:Σπάστε την αδράνεια του συστήματος (pics/vid)