ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης – Λοβέρδος δίνουν τα χέρια με στόχο την… «Ελιά»

Κουβέλης – Λοβέρδος δίνουν τα χέρια με στόχο την… «Ελιά»

Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε κατά την πρώτη συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως όλα δείχνουν, το πρώτο βήμα για κοινή τους συμπόρευση έγινε και το μόνο που απομένει είναι να δώσουν τα χέρια Κουβέλης και Λοβερδος και να επισημοποιηθεί ο… γάμος.

Τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Λοβέρδος θα έχουν το επόμενο διάστημα επαφές με στελέχη της Κεντροαριστεράς.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει ήδη ζητήσει ραντεβού με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και άλλα στελέχη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με 5 ανεξάρτητους βουλευτές και συγκεκριμένα τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Μάρκο Μπόλαρη, τον Θόδωρο Παραστρατίδη, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Πάρι Μουτσινά.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέκλεισαν από την «συμπαράταξη» το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους τόσο στην κυβερνητική πολιτική, όσο και στον «λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όλο εγχείρημα, πάντως, αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω κυρίως των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αλλά και επειδή στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης ζητούν την αυτοδιάλυση όλων των φορέων της κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή από μηδενική βάση σε νέο σχήμα στα πρότυπα της ιταλικής «Ελιάς».