ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση

Τις «βάρβαρες, παράνομες και απάνθρωπες πολιτικές που οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες συμπολίτες μας δημοσίους υπαλλήλους» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή των ΚΥΑ για την κατάργηση 2.000 οργανικών θέσεων στο Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δείχνοντας το ανάλγητο κοινωνικό της πρόσωπο συνεχίζει να υλοποιεί τα ‘συμβόλαια θανάτου’ που έχει υπογράψει με την τρόικα», αναφέρει το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Χαρακτηρίζει επίσης «έωλα και ψευδή» τα περί αξιοκρατικών διαδικασιών και εκσυγχρονισμού του κράτους. «Το κλείσιμο και οι αυθαίρετες, χωρίς καμία επιστημονική βάση και κοινωνική χρησιμότητα, συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα, αλλά πλήρη διάλυση και κατεδάφιση του όποιου εναπομείναντος κοινωνικού κράτους», τονίζει.

Επαναλαμβάνει τέλος τη δέσμευσή του ότι «θα αποκαταστήσει όλους τους απολυθέντες μέσω των παράνομων και αντισυνταγματικών πράξεων».