ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμύ «κατηγορώ» Κωνσταντόπουλου για τις δηλώσεις Λαζαρίδη

Δριμύ «κατηγορώ» Κωνσταντόπουλου για τις δηλώσεις Λαζαρίδη

Δριμύ κατηγορώ κατά του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη εξαπολύει μέσα από την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Ν. Κωνστναντόπουλος. Ταυτόχρονα ζητεί να ερευνηθούν οι «δικτυώσεις» εντός των κρατικών θεσμών νεοναζιστικών μηχανισμών.

Στην αναφορά του επισημαίνει ότι «διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις την ύπαρξη ,διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς η τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα. Δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού συμβούλου του κ. Λαζαριδη, και άλλων αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Όπως αναφέρει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αυτές οι δηλώσεις διατυπώνονται εν γνώσει και με επίμονη και ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί.

Και με βάση όλα αυτά ζητά: «Να ερευνηθούν οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών ,νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών. Να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού.