ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Οι άλλοι δίνουν φιλί ζωής στο σύστημα που ψυχορραγεί

Κουτσούμπας: Οι άλλοι δίνουν φιλί ζωής στο σύστημα που ψυχορραγεί

Ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων είναι ο μόνος δρόμος για το λαό, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ίλιον.


Ο ηγέτης του ΚΚΕ σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι το κόμμα του, με το 19ο Συνέδριό του, ανέδειξε τον δρόμο ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας «με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία.»

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι όλες οι άλλες προτάσεις διαχείρισης και εξουσίας «δίνουν φιλί ζωής στο σύστημα που ψυχορραγεί» και τρόπους και χρόνο σε αυτό «να ξεπεράσει την κρίση του θα δώσει και οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί όπως κι αν ονομαστεί, αριστερή αντιμνημονιακή ή εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα προκειμένου να ξεπεράσει τη δυσκολία του φαίνεται να επιλέγει την διαμόρφωση του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ώστε «να βάζει εμπόδια στον ριζοσπαστισμό του λαού», προκειμένου αυτός «να μην συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό δίπλα στα εμπόδια του δίπολου στήνονται και οι τρικλοποδιές με τους διάφορους δορυφόρους και με αναστήλωση της Κεντροαριστεράς, μέσω ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ και άλλα εκκολαπτόμενα κεντροαριστερά σχήματα».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για κάλπικα διλήμματα που θέτουν αμφότεροι και επισήμανε ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσά τους εκφράζει αντιπαράθεση ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου που αναζητούν διέξοδο από την κρίση, ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας τους».

Σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα από την Χρυσή Αυγή, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η ΝΔ αξιοποιεί την δράση της «με την θεωρία των δύο άκρων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου για να τσακιστεί το γερμανικό εργατικό κίνημα». «Οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξομοιώσουν με την εγκληματική ναζιστική βία την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα ή όταν συγκρούστηκε στο παρελθόν με την φεουδαρχική τότε βία», πρόσθεσε.

«Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την ΝΔ, για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι απαιτείται συντονισμός της πάλης του λαού και της νεολαίας μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων για την απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, με ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής- πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.