ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν σήμερα οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Ξεκινούν σήμερα οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Σήμερα ανοίγει ο φθινοπωρινός γύρος επαφών του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν, Μ. Μόρς και Κ. Μαζούχ.

Η Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για το πρώτο ραντεβού με την τρόικα που θα κρατήσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και στο οποίο θα κλειδώσουν τα ζητήματα των προαπαιτούμενων δράσεων, της εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2013, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Ακολουθούν άλλες δύο φάσεις διαπραγμάτευσης τις οποίες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν πιο δύσκολες. Μετά τις 15 Οκτωβρίου

Κυβέρνηση και τρόικα θα διαπραγματευθούν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017 και τον προϋπολογισμό 2014, δηλαδή θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν με ποια μέτρα και παρεμβάσεις θα κλείσει το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015-2016 που τοποθετείται μεταξύ 2,5 και 4 δισ. ευρώ.

Επίσης, το οικονομικό επιτελείο δηλώνει έτοιμο ως προς την αξιολόγηση εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, ως προς τα υπόλοιπα ορόσημα, τη πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τον σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων. Αντίθετα, σε εκκρεμότητα είναι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2014 και το Μεσοπρόθεσμο 2014- 2017 καθώς αναμένονται στοιχεία από το πεδίο της Υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα

Νέος εκβιασμός της τρόικας για τη δόση του Οκτωβρίου

Αρχίζει η σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα

Την Κυριακή η πρώτη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Κατάργηση της προστασίας εξώσεων από μαγαζιά απαιτεί η Τρόικα

Κεδίκογλου: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα – Θα εξαντλήσουμε την τετραετία