ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου

Σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής ή προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στο Κοινοβούλιο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα της Χρυσής Αυγής θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη «θλίψη» του για το γεγονός ότι, όπως είπε, «ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού».

Ανέφερε ακόμη ότι ανεξάρτητα από τι αν ο πρόεδρος της Βουλής ανταποκριθεί ή όχι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει με τη νέα Σύνοδο Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την Πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί».

«Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας», επεσήμανε.

Διαμήνυσε τέλος ότι σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών.