ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

Δένδιας: Νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

«Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου και νεοναζιστικές οργανώσεις στη χώρα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχε με την έναρξη της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια.

Αναφερόμενος στο έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. και τις έρευνες από τα κλιμάκια εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία είναι περήφανοι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για τον πολίτη κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες». Παράλληλα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Έχουμε θρηνήσει 86 θύματα από το 1984».

Αναλυτικά η συζήτηση που είχαν Κ. Παπούλιας και Ν. Δένδιας

Κ. Παπούλιας: Τι κάνετε, κύριε Υπουργέ. Χαίρομαι που σας βλέπω. Παρακολουθώ με προσοχή τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει.

Ν. Δένδιας: Κύριε Πρόεδρε, η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.
Και θα μου επιτρέψετε με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας πω και το εξής, το οποίο εσείς, ως αρχηγός του κράτους πρέπει να το γνωρίζετε: ότι η συντριπτική – όχι απλώς η μεγάλη – πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Και μάλιστα υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Όμως, κάνουν ό,τι μπορούν, από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα. Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή ο,τιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Κ. Παπούλιας: Είναι πολύ σημαντικό και σεβαστό το έργο. Και μου έκανε και εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη.

Ν. Δένδιας: Θα την καλέσω την άλλη εβδομάδα, κύριε Πρόεδρε, γιατί είναι καλό να προβάλουμε παραδείγματα.

Κ. Παπούλιας: Βέβαια, αξίζει τον κόπο.

Ν. Δένδιας: Δυστυχώς, σε περιπτώσεις που πράγματι εκτιμά η υπηρεσία ότι χρειάζεται μια διάκριση, οι διαδικασίες είναι μακρές και από τον χρόνο του προφορικού επαίνου του Υπουργού μέχρι τη διάκριση περνούν 3-4 μήνες.