ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!

«Στροφή 180 μοιρών» από τους δανειστές μας για πρόωρες εκλογές!

Δεν τις εισηγούνται αλλά και δεν τις απορρίπτουν πλέον!

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ποια όμως η στάση των δανειστών σε αυτό το ενδεχόμενο;

Το Newsbomb σας αποκαλύπτει σήμερα την πλήρη αλλαγή στάσης από μέρους τους σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένο ως στάση και θέση της Τρόικας, δηλαδή το, «όχι» σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, πλέον είναι ένα θέμα που συζητούν!

Προσοχή: Δεν συζητείται ως κάτι που οι δανειστές προκρίνουν αλλά ως μία πιθανότητα την οποία ως εξέλιξη δεν απορρίπτουν πλέον! Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό που αναφέρουμε σήμερα αλλά και ο τρόπος που διατυπώνεται προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι δεν θέλουν οι δανειστές πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Κανείς δεν ισχυρίζεται- ούτε πολύ περισσότερο εμείς- ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. ΑΛΛΑ: αφουγκράζονται και κατανοούν πλέον το σκεπτικό με το οποίο κάποιοι εισηγούνται την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Και το σκεπτικό τους είναι το εξής: πιστεύουν ότι αν ο κ. Σαμαράς πάει σε εκλογές τώρα, η δεδομένη συγκυρία θα ήταν η προσφορότερη προκειμένου να θέσει το δίλημμα «διασφάλιση της Δημοκρατίας ή φασιστική εκτροπή».

Οι δανειστές ανησυχούν σφόδρα για τον κίνδυνο φασιστικής εκτροπής στην Ελλάδα, και πιστεύουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να παίξει το χαρτί των εκλογών για να αποδυναμώσει εκλογικά την εσχάτως απαξιωμένη Χρυσή Αυγή.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η Τρόικα θα κατανοούσε την περίπτωση που ο κ. Σαμαράς αποφάσιζε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπό τις δεδομένες περιστάσεις, καθώς ενδόμυχη επιθυμία των δανειστών είναι το νέο Μνημόνιο που προαλείφεται για την Ελλάδα να υλοποιηθεί από μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Στην περίπτωση αυτή η Τρόικα θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί η χρήση του επιχειρήματος που μετέρχονταν πολλοί το 2010-2011 για το πρώτο μνημόνιο, ότι δηλαδή ο Παπανδρέου δεν είχε λαϊκή εντολή για να το υπογράψει.

Λέμε ξανά και αυτό που σας λέμε κρατείστε το: είναι η πρώτη φορά που από το ρεπορτάζ καταγράφεται η ανοχή της Τρόικας στην περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση που θα λάβει ο κ. Αντώνης Σαμαράς υπό το βάρος των εισηγήσεων που δέχεται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...

Διαβάστε επίσης:

Εισηγούνται εκλογές στον Σαμαρά