ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη κομμάτων και κυβέρνησης για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Καταδίκη κομμάτων και κυβέρνησης για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Την επίθεση που έγινε απόψε στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταδίκασε η κυβέρνηση.

«Κάθε μορφή βίας, απ' όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.
«Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε δήλωση για το περιστατικό προχώρησε και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης: «Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από κουκουλοφόρους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων. Οποιαδήποτε απειλή εναντίον του τύπου ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Και η καταδίκη θα πρέπει να είναι ομόθυμη».

Ανακοίνωση ΝΔ

«Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». «Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» επισημαίνει επίσης το κυβερνών κόμμα.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της . Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα».

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας, από όπου κι αν προέρχεται».

Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (pics+vid)