ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία

Ότι πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία, την ίδια ώρα που την υπηρετεί η Χρυσή Αυγή, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Τώρα πια χωρίς προσχήματα...Όλες οι δυνάμεις που προέβλεπαν την καταστροφή, προσπαθούν τώρα να φέρουν την καταστροφή , επειδή οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Αλλά η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή, ούτε από κανέναν», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι το καλοκαίρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είπε, προσπαθούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση. «Το διακήρυσσε με κάθε τρόπο...Προετοίμαζε ανοικτά εξέγερση για το Φθινόπωρο...Εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση θα ανατραπεί στους δρόμους. Προσπάθησε να εμπλέξει σε αυτό και τα σχολεία. Για μια ακόμα φορά όλα τα σχέδιά του απέτυχαν. Για μια ακόμα φορά οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν», είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάνω στην απελπισία του σήμερα πιάστηκε από την αφορμή που του προσέφερε η Χρυσή Αυγή που υπό την πίεση της Δικαιοσύνης απειλεί να παραιτήσει όλους τους βουλευτές της και να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση διεμήνυσε πως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει διαφορετική γνώμη, για την ακρίβεια το πάει ακόμα πιο μακριά, ζητά γενικές εκλογές».

Ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε πως όλοι ξέρουν ότι αν συνέβαινε αυτό η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν στο κενό, τη στιγμή που κάνει τα πρώτα βήματα για να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών, και πως οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πήγαιναν χαμένες ενώ αρχίζουν να πιάνουν τόπο.

«Φαίνεται ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντέχουν την ιδέα ότι η κατάσταση ήδη αρχίζει να βελτιώνεται και σε λίγο αυτό θα αρχίσει να το νιώθει η Ελληνική κοινωνία. Δεν το αντέχουν και το φοβούνται περισσότερο από κάθε τι», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υπογράμμισε πως «η δημοκρατική νομιμότητα και η ομαλότητα είναι απαραίτητες για να βγει η χώρα από την κρίση και παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός θα δώσει διπλή απάντηση στον φασισμό και στην πολιτική