ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NY Times: Είναι η πρώτη φορά από 1974 που συνελήφθη αρχηγός κόμματος

NY Times: Είναι η πρώτη φορά από 1974 που συνελήφθη αρχηγός κόμματος

«Τέσσερα κορυφαία στελέχη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή συνελλήφθησαν το Σάββατο, σε μια κλιμάκωση ερευνών κυβέρνησης μετά από τη δολοφονία αριστερού από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής στο Πειραιά» αναφέρουν οι New York Times.

« Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που μέλη του Κοινοβουλίου έχουν συλληφθεί» αναφέρει και συνεχίζει «η αστυνομία ανακοίνωσε τις συλλήψεις του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, του εκπρόσωπου τύπου της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη κι άλλων βουλευτών»

«Δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας είπαν ότι η επιχείρηση από τη μονάδα αντιτρομοκρατίας είναι ακόμη σε εξέλιξη, με συνολικά περίπου 35 ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί για την Χρυσή Αυγή μέλη» συνεχίζει το άρθρο και καταλήγει:

«Οι συλλήψεις έρχονται 11 ημέρες μετά τη δολοφονία ενός αριστερού ράπερ από μέλος της Χρυσής Αυγής , αν και το κόμμα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιοδήποτε ρόλο στη δολοφονία»

«Η Χρυσή Αυγή εξέφρασε την οργή για τις συλλήψεις. «Καλούμε όλους να στηρίξουν την ηθική μας και μόνο αγώνα ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Όλοι έρχονται στα γραφεία μας!",

«Η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, εκμεταλλευόμενη την βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την αύξηση της εγκληματικότητας και αντι-μεταναστευτικό κλίμα. Έχει 18 βουλευτές.»

Τέλος αναφέρει τα ονόματα των συλληφθέντων.