ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουπακιώτης: Μου «έψησαν το ψάρι στα χείλη» για τον αντιρατσιστικό

Ρουπακιώτης: Μου «έψησαν το ψάρι στα χείλη» για τον αντιρατσιστικό

Αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άφησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε ότι επί των ημερών του το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε συλλέξει όλες τις δικογραφίες που είχαν καταρτισθεί για υποθέσεις εγκληματικών δραστηριοτήτων στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη της Χρυσής Αυγής και τις είχε παραδώσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως ήταν αρμοδιότητα του να πράξει.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έπραξε ό,τι μπορούσε, περισσότερα από ό,τι το πολιτικό κλίμα της εποχής επέτρεπε», δήλωσε ο κ.Ρουπακιώτης και ερωτηθείς εάν έπαιξε ρόλο η ύπαρξη πολιτικής βούλησης απάντησε: «Μέγιστο ρόλο, μόνο που η πολιτική βούληση δεν εκπορευόταν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε και τώρα εκπορεύεται». Άφησε αιχμές λέγοντας ότι ορισμένοι έβλεπαν ως έμβολο τη Χρυσή Αυγή και σχολίασε με νόημα: «Επιβεβαιώνεται η ρήση πως όταν η πολιτική θέλει, το κράτος μπορεί».

Ο κ.Ρουπακιώτης σημείωσε ότι από τη στιγμή, που διαμορφώθηκε το πολιτικό πλαίσιο, οι αρμόδιες αρχές ενήργησαν με τρόπο συντονισμένο, ώστε οι δικογραφίες που υπήρχαν -τονίζοντας ότι είναι ένα ζήτημα πόσο καιρό υπήρχαν- να δοθούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Υπήρξε τώρα το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο δεν υπήρχε πριν από πέντε μήνες», τόνισε και υπενθύμισε την υπόθεση του αντιρατσιστικού, υποστηρίζοντας ότι δεν του επετράπη να προχωρήσει και ότι του «έψησαν το ψάρι στα χείλη».