ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της

Π. Καμμένος: Θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της

Τον σεβασμό του στο έργο της Δικαιοσύνης εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της, αλλά θα σεβαστούμε παράλληλα και το Σύνταγμα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων των αστυνομικών, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση, «αλλά και από τους διάφορους "παράγοντες", τους παρακυβερνητικούς, να σταματήσουν να εμπλέκονται στο έργο της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων άσκησε κριτική στη στάση κομμάτων και παραγόντων απέναντι στις εξελίξεις και είπε πως «δεν είναι δυνατόν, είτε η εκτελεστική εξουσία, είτε οι πολιτικές δυνάμεις να εμπλέκονται με την δικαστική εξουσία, ή να της δίνουν εντολές, ή να την απειλούν, ή να την χαϊδεύουν».

Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε «ένα τεράστιο πρόβλημα στα στελέχη της ΕΛΑΣ, στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυφύλακες», ανέφερε για να προσθέσει πως, τόσο το κόμμα του, όσο και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών θέλουν την κάθαρση στην αστυνομία και την παραδειγματική τιμωρία των επίορκων.

«Από εκεί και πέρα, όμως, δεν είναι δυνατόν το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα στελέχη, τα οποία αυτήν τη στιγμή αμείβονται με μισθούς ντροπής, έχοντας υποστεί απώλειες των εισοδημάτων τους πάνω από 60%, να περιλαμβάνονται σε μια επίθεση λάσπης, που αφήνει η κυβέρνηση να γίνεται μέσα από μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα τις μετακινήσεις, τις μεταθέσεις, που αφήνουν ανοιχτά υπονοούμενα για στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε ο κ. Καμμένος.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για το αυτοδιοίκητο του αρχηγείου της Αστυνομίας, καθώς και όλων των άλλων αρχηγείων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τη θέσπιση θέσης συμβούλου εθνικής ασφαλείας, ώστε «να σταματήσει να υπάρχει "πολιτικός προϊστάμενος", ο οποίος θα ελέγχει το αρχηγείο ενός Σώματος, που μπορεί να αυτοδιοικηθεί και όσον αφορά τις κρίσεις και τις μεταθέσεις και όσον αφορά την εξέλιξη, ιδίως των αξιωματικών».

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα

Βίντεο: Η έξοδος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τα δικαστήρια

Ολονύκτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Συνεργάτης» της Χρυσής Αυγής ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξαφανίστηκε» το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήξερε το όνομα προστατευόμενου μάρτυρα