ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%.
Χρυσή Αυγή με 7,8%.
ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ, με 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%
ΔΗΜΑΡ 4,2%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%.
Ένα 4,3% απάντησε 'Αλλο Κόμμα.
Αποχή επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων και Λευκό/'Ακυρο το 3%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 13,6% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44,4% των ερωτηθέντων, έναντι 30,4% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,7% των ερωτηθέντων.

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, το 76,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν «δικαιολογημένη η σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής», ενώ το 19,9% θεωρεί ότι «δεν ήταν δικαιολογημένη».
Στο ερώτημα «πιστεύεται ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας;», το 72,1% απαντάει «ναι» και το 26,5% απαντάει «όχι» (ΔΞ/ΔΑ 1,4%).

Σε ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρξε ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, το 78,3% των ερωτηθέντων απαντάει ότι υπήρξε ανοχή από την πλευρά του κράτους, το 68,6% από την πλευρά της Δικαιοσύνης και το 73,4% απ την πλευρά της κοινωνίας.
Εξάλλου, έξι στους δέκα από τους ερωτηθέντες (60,1%) εκτιμούν ότι «οι συλλήψεις δεν σημαίνουν το πολιτικό τέλος της Χρυσής Αυγής».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 7 Οκτωβρίου 2013.
Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.