ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα για την ερώτησή του σχετικά με τα ναυπηγεία

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα για την ερώτησή του σχετικά με τα ναυπηγεία

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας για το ζήτημα των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι θέλει να επαναλάβει το πρόσφατο σφάλμα του όταν επισκέφθηκε τον Σκαραμαγκά, χωρίς να συναντηθεί με τους εργαζομένους, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει την υπόθεση αυτή για να κάνει μία ακόμη εμπαθή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει πληροφορηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μόνη οργανωμένη προσπάθεια που έγινε για να απεμπλακεί το ζήτημα τόσο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας -ιδιαίτερα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά- όσο και της ναυπήγησης των υποβρυχίων, ήταν αυτή του 2010, η οποία οδήγησε στην υπογραφή μιας νέας συμφωνίας που επέτρεψε στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκτήσει ένα πλήρες υπερσύγχρονο επιχειρησιακό υποβρύχιο και την κυριότητα άλλων τριών υποβρυχίων, των οποίων η κατασκευή είχε σχεδόν απολύτως ολοκληρωθεί, χωρίς όμως αυτά να έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου;

Ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά μια λύση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Θέλει να διασωθεί η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία; Θέλει να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να ολοκληρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ή θέλει στην πραγματικότητα να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις του αδιεξόδου πάνω στο οποίο επενδύει για όλα τα θέματα;

Αν ο κ. Τσίπρας έχει οποιαδήποτε απορία δεν έχει παρά να προστρέξει στα πρακτικά της Βουλής και στα πρακτικά της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τότε θα αντιληφθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά όλα έγιναν σε εκτέλεση νομοθετικών ρυθμίσεων, με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη συμμετοχή της Βουλής σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.

Η συκοφαντία ως προσφιλές άθλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στον ευτελισμό και την υπονόμευση της πολιτικής, τη στιγμή ακριβώς που καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να προστατέψουν την αξιοπιστία των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν το κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο ίδιο επίπεδο τη μάχη κατά του ναζισμού της Χρυσής Αυγής και τη μάχη κατά της κυβέρνησης συνεργασίας και ιδίως κατά του ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας