ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη χώρα

Σαμαράς: Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη χώρα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει την αυστηρότητά της απέναντι στην Χρυσή Αυγή εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού σε κομματικό ακροατήριο, μετά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και αυτόν της βίας που οδηγεί σε νέα ένταση», σημείωσε και χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα και τη Δημοκρατία τους νεοναζί.

«Τώρα που θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Ελλάδα, η παρουσία τους και μόνο αποτελεί κίνδυνο», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πρέπει να εξαλείψουμε και τα αίτια που τους δημιούργησε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως τα φαινόμενα αυτά παρουσιάστηκαν «επειδή οι παρακαταθήκες Καραμανλή έτειναν να ξεχαστούν».

Αναφερόμενος στις συλλήψεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «η Δημοκρατία είχε τον τρόπο να θωρακιστεί και πλέον αποδείξαμε πως υπάρχει και πολιτική βούληση».

«Θα έρθουν στο φως όλοι οι αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής», σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως θα διακοπεί η χρηματοδότηση της Χ.Α.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην «εξάλειψη» των φαινομένων που προκάλεσαν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, όπως είναι η ανεργία, για την οποία, όπως είπε, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να εξαλειφθεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη λαθρομετανάστευση η οποία όπως τόνισε αποτελεί τη δεύτερη αιτία που βοήθησε στην άνοδο της Χ.Α. υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και θα παλέψουμε να λύσουμε το θέμα της λαθρομετανάστευσης κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας».

Από το στόχαστρο του πρωθυπουργού δεν ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές αναφέροντας πως «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ενοχλεί κάποιους, που συνεχίζουν να γκρινιάζουν».

«Η Δημοκρατία απαιτεί ήρεμο κλίμα», είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως «εγώ κάνω πολιτική, δεν ασχολούμαι με τη θεωρία των δύο άκρων».

«Εγκληματική βία δεν ήταν μόνο αυτή στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin», σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «η βία θα πρέπει να καταδικάζεται από όποια πλευρά και αν προέρχεται».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα από κοινού να σταθούν απέναντι στη βία.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε: «Η Ελλάδα σταθερά, βήμα - βήμα ξεπερνάει την κρίση και αυτό αναγνωρίζεται από όλους». «Μέχρι πρόσφατα κάποιοι δεν ήξεραν τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα. Τώρα ξέρουν».

«Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και πλέον αυτό θα φανεί και στο εσωτερικό της χώρας», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Δεν υπάρχει καλή και κακή βία

«Διαμορφώνονται οι πρώτες ενδείξεις για την έξοδο από την κρίση»