ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...

Σε απάντηση που μοιάζει με προειδοποίηση προχώρησε το γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή.

Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...

Και κάτι ακόμα. Μέσα στην πολυπραγμοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin».

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, απ' όπου εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για το τραγικό περιστατικό της Μαρφίν, απάντησε αποκαλώντας τον Αντώνη Σαμαρά, «Αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων».

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα: «Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;».

Διαβάστε επίσης:

Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Αντώνη Σαμαρά

Σαμαράς: Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη χώρα