ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές ΓΑΠ στην κυβέρνηση για την απόφαση για την ψηφιακή τηλεόραση

Βολές ΓΑΠ στην κυβέρνηση για την απόφαση για την ψηφιακή τηλεόραση

Να ανακαλέσει την απόφασή της με την οποία ακυρώνει τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση της ψηφιακής τηλεόρασης, καλεί την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει.

Έτσι όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Όπως αναφέρεται επίσης στην ουσία «η κυβέρνηση με την απόφασή της:
-διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης,
-ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου,
-αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική αγορά,
-υπονομεύει τον πλουραλισμό,
-παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως,
-αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, εξάλλου, ότι «οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης».