ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τους πολίτες

«Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τους πολίτες

Πώς σχολίασαν οι αναγνώστες του Newsbomb.gr την καταδίκη του πρώην υπουργού για τη δυσώδη υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, προερχόμενο από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που υπολογίζεται ότι «τσέπωσε» μίζες 55 εκατ. ευρώ για να αναθέσει σε γερμανικές και ρωσικές εταιρείες τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TORM-1 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός χρησιμοποιήθηκε ως «αποδιοπομπαίος τράγος» από το σύστημα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη που βλέπει πολιτικά πρόσωπα να εμπλέκονται σε σκάνδαλα και απάτες και παρόλα αυτά να παραμένουν ατιμώρητα.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Newsbomb.gr, στο οποίο πήραν μέρος 8845 μοναδικοί αναγνώστες.
Η ερώτηση στην οποία καλούνταν να απαντήσουν οι πολίτες ήταν η εξής:

«Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος. Ποια η γνώμη σας;»

Το 51,86% των πολιτών, δηλαδή 4588 αναγνώστες, απάντησαν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα ως «αποδιοπομπαίος τράγος» ώστε να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη.

Το 47,55%, (4208 ψήφοι) απάντησε ότι με την καταδίκη Τσοχατζόπουλου έγινε η αρχή, όμως θα πρέπει να πάρουν το δρόμο προς τη φυλακή και άλλα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

Γνώμη για το ζήτημα δεν είχε το 0.56% (50).

Διαβάστε επίσης:

Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Τσοχατζόπουλο. Ποια η γνώμη σας;

«Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ»

Είκοσι χρόνια κάθειρξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο