ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή με βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ένταση στη Βουλή με βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Φωνές και εκνευρισμός επικράτησαν στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχ. Αρβανίτη.

Ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος επεδίωκε να μιλήσει πέραν του χρόνου που δικαιούτο, ενώ διέκοπτε διαρκώς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι «έχω πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και το έργο της, δεν επιθυμώ να παρέμβω και είναι βέβαιο ότι θα επιτελέσει το έργο της».

Απαντώντας στις διακοπές του Μ. Αρβανίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι σήμερα υπάρχει εγγύηση ίσων δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης στην Ελλάδα και συμπλήρωσε: «εσείς στην κοινωνία και σύστημα που ονειρεύεστε αυτές τις αρχές θα τις πετάγατε στον κάλαθο των αχρήστων».

«Η Ολομέλεια θα αποφασίσει πώς θα είναι η παρουσία σας εδώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Διαπιστώνω μια παρουσία σας εδώ σήμερα εριστική. Ζητάτε ειδικά προνόμια. Σας επισημαίνω ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι ρυθμίσεις για το πως θα λειτουργήσει το Σώμα», είπε ο κ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι ο λαός και η κοινωνία είναι «προσβεβλημένοι από την παρουσία σας».

Σημειώνεται ότι στη Βουλή πραγματοποιείται η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το πόρισμα του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.