ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Υπάρχει διαδικασία φτωχοποίησης

Καμίνης: Υπάρχει διαδικασία φτωχοποίησης

Με δραματικούς τόνους μίλησε για την οικονομική κρίση στην Αθήνα αλλά και στη χώρα γενικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Γ. Καμίνης έκανε λόγο για «διαδικασία φτωχοποίησης» στη χώρα, αποκαλύπτοντας ότι το 31% των σιτιζομένων στο Δήμο Αθηναίων ήρθαν τους τελευταίους 6 μήνες.

«Είναι το πιο ανησυχητικό αυτό. Συνολικά στο Δήμο σιτίζονται 1.400 άτομα τα 2/3 Έλληνες, κάποιοι σιτίζονται δύο και τρία χρόνια» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 15422 οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα, καθώς με τον κόμβο αυτό στηρίζονται 3.500 οικογένειες.

Πρόσθεσε ότι οι κατά κυριολεξία άστεγοι είναι 1.000 με 1.500. «Θα είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε πολύ σύντομα βραδινή φιλοξενία, κάποιοι δεν θέλουν, το 60% είναι ουσιοεξαρτημένοι» τόνισε.

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι ο Δήμος ποτέ δεν ήταν απών από τον Άγιο Παντελεήμονα. «Η παιδική χαρά θα ανοίξει, έχει τα κακά της τα χάλια. Τώρα που αλάφρωσε το κλίμα, θα αρχίσουν πολύ σύντομα οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας με πρώτη την παιδική χαρά με βάση τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ. Θα μπούμε στην παιδική χαρά συντεταγμένα και με τη συναίνεση των κατοίκων».

Επανέλαβε ότι θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτός σε υποστήριξη από κόμματα. «Δεν δέχομαι υποστήριξη από τη Χρυσή Αυγή. Δέχομαι υποστήριξη από οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις οι οποίες θα με χειραγωγούν» διευκρίνισε.

Ο δήμαρχος χαιρέτισε δε, τη συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων. «Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Πρέπει σύσσωμο το δημοκρατικό στρατόπεδο να στρατευτεί. Τίθεται ζήτημα δημοκρατίας και πολιτεύματος» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων