ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη το «μίνι» υπουργικό στο Μαξίμου για την κινητικότητα

Σε εξέλιξη το «μίνι» υπουργικό στο Μαξίμου για την κινητικότητα

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντώνης Σαμαρά συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το συμβούλιο μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πρώτος μεγάλος γύρος της κινητικότητας.

Ήδη ο υπουργός Παιδείας έχει δώσει διορία στους υπαλλήλους να απογραφούν, προκειμένου να λειτουργήσει η διαθεσιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να εκπληρωθούν άμεσα όλα τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα με στόχο μόλις επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών να μην βρουν καμία δικαιολογία για να ζητήσουν άλλες διαρθρωτικές αλλαγές.

Παράλληλα, θα γίνουν και οι πρώτες συζητήσεις για τον δεύτερο γύρο κινητικότητας, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένει την απάντηση της τρόικας για το εάν θα δοθεί παράταση.