ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουμελιώτης: Τελείως λανθασμένες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ρουμελιώτης: Τελείως λανθασμένες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της Ελλάδας».

Αιχμές κατά του ΔΝΤ για τον τρόπο που χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα άφησε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Το Ταμείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες», είπε ο κ. Ρουμελιώτης.

Υποστήριξε επίσης πως είναι πια κατανοητό σε όλους, ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του ΔΝΤ είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια.

«Αισθάνονται άβολα γι΄αυτό» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ταμείο και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας το 28%.

Για το «παιχνίδι» του καλού και του κακού που παίζει το Ταμείο και η ΕΚΤ, ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε πως όταν έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, όλα είναι ήδη προσυνεννοημένα μεταξύ τους.

«Αυτή την περίοδο τον ρόλο του καλού έχει αναλάβει το ΔΝΤ και αυτόν του κακού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης και κατέληξε λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, έχουν την ίδια γραμμή και απλώς αλλάζουν την τακτική τους.

Τέλος, σχετικά με τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης, επεσήμανε ότι μια τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν από τις ευρωεκλογές.