ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατιμωρησία του Παπακωνσταντίνου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Η ατιμωρησία του Παπακωνσταντίνου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Αδιανόητο χαρακτηρίζουν συνταγματολόγοι και δικαστικοί το να μην αποδοθούν ευθύνες και να κλείσει οριστικά ο φάκελος του πρώην «Τσάρου».

Πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να τέλεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

Το ζήτημα προκαλεί έντονο προβληματισμό, αφού υπάρχει πιθανότητα το Δικαστικό Συμβούλιου του Αρείου Πάγου να κλείσει οριστικά τον φάκελο της υπόθεσης και των ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί δίωξη, επέρχεται αποσβεστική προθεσμία.»

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα, συνταγματολόγοι και ανώτατοι δικαστικοί, χαρακτηρίζουν προκλητικό και αδιανόητο το ενδεχόμενο ατιμωρησίας του πρώην «Τσάρου» παρά τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Τονίζουν, δε, ότι οι προϋποθέσεις που προβλέπει το Σύνταγμα για την επέλευση της παραγραφής εν προκειμένω δεν πληρούνται...

Και αυτό επειδή απαιτείται να μεσολαβήσουν πραγματικά δύο τακτικές Σύνοδοι, ενώ στην παρούσα περίπτωση η μία ούτε καν άρχισε.

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος κάνεις από όλους όσους οδήγησαν τη χώρα μας στον Καιάδα.

Όσοι φέρουν ευθύνη πρέπει να λογοδοτήσουν δημοσίως στον ελληνικό λαό και να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν από το ελληνικό δημόσιο.

Ίδια μέτρα, ίδια σταθμά για όλους!


Διαβάστε επίσης: Σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Οδηγούν στο αρχείο τη λίστα Λαγκάρντ – Παραγράφονται τα αδικήματα